45. SEÇİMSİZ OLAĞAN GENEL KURULUMUZ...

Değerli Meslektaşlarım,

Seçimsiz Mali Genel Kurulumuz için hazırlıklarımızı tamamladık ve sizlerle yeniden birlikte olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşamaktayız.

Hem ülke gündemi hem de mesleğimiz adına çok yoğun ve sıkıntılı gündemler yaşadık. Fetö Terör Örgütü’nün gerçekleştirmeye çalıştığı hain darbe girişimi şüphesiz hepimiz için en önemli olanıydı. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyor ve Aziz Büyük Türk Milletinin huzurunda saygıyla eğiliyorum. Böyle kötü günlerin bir daha yaşanmamasını diliyorum.

Değerli Meslektaşlarım,

Göreve geldiğim günden bugüne Odamızın Mesleğimiz adına mücadele eden, toplumsal olaylara duyarlı ve kurumsal kültürün yerleştiği bir oda olması için mücadele verdim. Bu günlerde bu çizgimizin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görüyorum, mücadelemizde bu doğrultuda devam edecektir.

Son yıllarda hepimizin de bildiği gibi mesleğimiz adına hep sıkıntılı günler yaşadık. Önümüzde de yine bir çok sıkıntı bizleri beklemekte. OTC yasası, yönetmelik uygulamaları, eksik verilen KKİ’ler, sürekli artan KKİ, işletme masraflarının yükselmesi, kâr oranlarının yetersizliği, kamu ve özel sektör eczacılarımızın çözülmeyen problemleri bizleri beklemekte.

Ancak daha iyi bir protokol imzalanmış olması, stok affının gerçekleşmesi, Tarım Bakanlığı probleminin çözülmek üzere olması umutlarımızı korumamızı sağlamakta, mücadele azmimizi artırmakta. Daha güzel günlere kavuşacağımız günler için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bilmenizi istiyorum.

Değerli Meslektaşlarım,

Kongremizin ülkemiz ve mesleğimiz adına hayırlar getirmesini diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.

Ecz. Oğuzhan ULUTAŞ

12. Bölge Kayseri Eczacı Odası