BASINA ve KAMUOYUNA

Aldığımız eğitim ve diplomamızın bize yüklemiş olduğu misyon çerçevesinde halk sağlığı ve kamu yararına sürekli hizmet eden sağlık çalışanlarıyız.

28 Temmuz 2021 de Manavgat’ta başlayan ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde devam etmekte olan yangın felaketi nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza, Türk Eczacıları Birliği ve 54 bölge eczacı odası olarak yangınların başladığı andan itibaren, bölgelerin ihtiyaçları doğrultusunda, maske, gazlı bez, sargı bezi, yanık tedavisi için gerekli ilaçlar ve diğer tıbbi malzemeler hızlı bir biçimde ihtiyaç bölgelerine ulaştırıldı ve ulaştırılmasına devam ediliyor.Bu süreçte ortaya çıkan fırsatçılara binaen yapılan haberler de ‘ yara ve yanık kremlerinde fiyat artışı ‘ diye halkımıza bildirilen haberler tamamen asılsız olup , müsebbibin biz olmadığımızı bildirmek istiyor, basın meslek ilkelerine ve gazetecilik etiğine ters düşen bu tür asılsız haberleri şiddetle kınıyoruz.

Yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet , ailelerine baş sağlığı ve sabır , yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Uzm. Ecz. Uğur Nuri AKIN
12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı