Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı

Bugün; geri dönmeyi hiç düşünmeyen vatan evlatlarının, oğullarının saçına kına yakıp da vatan savunmasına yollayan annelerin, Seyit Onbaşı’nın azminin, bağımsızlık uğruna taarruzu değil ölmeyi emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, nice kahramanlık hikayesinin, emperyalizme karşı kazanılan zaferin günü. Bugün, “Çanakkale geçilmez!” sözünün tarihe işlendiği gün.

Çanakkale Savaşı; mücadelenin destanı olarak tarihe geçmiş, bir milletin bağımsızlığı uğruna ne denli fedakar olabileceğini göstermiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinde kilometre taşı olmuştur.

Ulu Önder Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’nın ardından söylediği ve eşi benzeri olmaz bir lider olduğunu kanıtlayan sözlerini bir kez daha hatırlıyor ve hatırlatıyor, Atamızı sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz:

“Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! burada dost bir vatanın toprağındasınız. huzur ve sükun içinde uyuyunuz. sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız, bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.”

Türk Eczacıları Birliği olarak; azimle, kararlılıkla, inançla yazılmış ve zaferle taçlanmış bu bağımsızlık mücadelesinin kahramanı olan aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MERKEZ HEYETİ

17 Mart 2018 - Okunma Sayısı : 4490