Covid-19 Testlerinin Eczanelerden Satışı Hk.

Son günlerde üyelerimizden Covid-19 test kitlerinin eczanelerde satışı yapılıp yapılamayacağı konusunda görüş sorulmaktadır. Konuyla ilgili 25.08.2020 tarihinde TİTCK tarafından İl Sağlık Müdürlüklerine ve Türk Eczacıları Birliği’ne gönderilen, odamız sitesinde duyurulan ve ekte sunulan yazıda ‘mevzuat uyarınca ilgili ürünlerin eczane, tıbbi cihaz satış merkezi veya başkaca bir ticari işletme tarafından tüketiciye hitaben perakende amaçlı satışı ile gazete, radyo, televizyon, telefon aracılığıyla ya da kapıdan veya internet üzerinden satışının mevzuata aykırılık teşkil ettiği bildirilmiştir.’ denmektedir.

Konuyla ilgili TİTCK’ya eczanelerden satışının yapılması için gerekli iznin talep edildiği yazı gönderilmiştir. Bu süre zarfında ekte bulunan yazıya göre işlem yapılması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Ek dosya için tıklayınız...

09 Ağustos 2022 - Okunma Sayısı : 960