Depremin Ardından

Değerli Meslektaşlarım,

6 Şubat sabahı 10 ilimizi yakından etkileyen ve son yüzyılın felaketi olarak adlandırılan büyük deprem sebebiyle milletimize büyük geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, kaybettiğimiz tüm canlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Depremin ilk gününden itibaren yaraları hızlıca sarmak adına var gücümüzle çalıştık. Kayseri Eczacı Odası olarak Kahramanmaraş bölgesine ilk ulaşan ve sahra eczanesini kuran ekip olarak mesleğimle, meslektaşlarımla bir kez daha gurur duydum.
Eczacılar orada ilaç-eczacılık hizmetinin yanı sıra her türlü fedakarlığı hiç bir karşılık beklemeden, kendi insiyatifiyle yapmış ve sağlık sisteminin vazgeçilmez bir parçası olduğunu bir kez daha ispat etmiştir. Bölgede kurulan ve sayısı toplam 26’yı bulan sahra eczaneleri TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ’nin önderliğinde, eczacı odalarının koordinasyonunda eczacının öz sermayesiyle kurulmuştur. Bu gerçekliği her zaman her platformda dile getirmeye gayret göstereceğiz.
Bu süreci en hızlı ve hafif şekilde atlamak adına canla başla çalışan değerli yönetim kuruluma, kıymetli meslektaşlarıma ve emeklerini hiç esirgemeyen değerli oda personelimize sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Gün bir olma günü, gün birlikte olabilme kültürünü şiar edinme günü. Şimdi evini, eczanesini ,sevdiklerini kaybeden meslektaşlarımıza destek olma ve onların yeni, güzel başlangıçlara ulaşmasına destek verme zamanıdır.

Uzm. Ecz. Uğur Nuri AKIN
12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı