(( GÜNCELLENDİ )) Sosyal Güvenlik Kurumuna Hasılat Belgeleri ( Ek-5 Formları ) Teslimi Hk.

GÜNCELLENDİ:19/04/2017

SGK ya Hasılat Belgesi teslim edilirken 6736 Sayılı Kanun Kapsamında ( Stok Düzeltme ) fatura KESİLMEMİŞ ise Kuruma dilekçe ile bildirilmesi gerekmekte olduğu iletilmiş olup, mağduriyet yaşanmaması adına önemle duyururuz.

Bilgilerinize…

Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün Odamıza göndermiş olduğu 12.04.2017 tarih ve 2073766 sayılı yazılarında;

“Bu seneki Medula sistemlerine kayıt şeklinin önceki senelere göre farklılık göstermesi nedeniyle eczaneler tarafından hatalı giriş ihtimalinin yüksek olması düşünülmekte olup,

2016 Yılı Satış Hasılat Formlarının ( EK-5 : DUYURU EKİNDE ) ilgili vergi dairelerden onaylatılmış şekli ve kesilmiş ise stok düzelteme faturalarının eczane tarafından onaylanmış bir sureti ile 20.04.2017 tarihine kadar SGK İl Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekmektedir.” denilmektedir.

Gereği bilgilerinize önemle duyurulur.

İLGİLİ TEB YAZISIDA AŞAĞIDAKİ GİBİDR.

Sosyal Güvenlik Kurumunun Hasılat Girişleri ve Ek-5 Formları Hakkındaki Yazısı

Bazı hasılat bilgisi girişlerinin hatalı olduğunu belirten ve stok düzenleme hakkından yararlanmış olan meslektaşlarımız tarafından düzenlenmesi gereken yeni Ek-5 formatı hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ekteki şekilde bir yazı gönderilmiştir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kurum yazısı için tıklayınız.

ECZANE BİLGİ FORMU EK5 İÇİN TIKLAYINIZ

19 Nisan 2017 - Okunma Sayısı : 10240