HASSAS TERAZİLERİN PERİYODİK MUAYENELERİ HK. GÜNCELLENDİ

GÜNCELLENDİ

Gram takımlarının  başvuruları internet üzerinden en geç Şubat ayı sonuna kadar yapılacak,

Gram takımlarının muayeneleri  Kayseri TSE tarafından 15 Mart'tan sonra  10.00 - 16.00 saatleri arasında D Blokta yapılacaktır.

Gram takımları aşağıda belirtilen adrese bizzat yada kargo ile gönderilebilmektedir.

ADRES :

TSE Kayseri Bölge Koordinatörlüğü Organize Sanayi Bölgesi 10.Cad.No:4 Melikgazi/Kayseri

2 yılda bir muayene zorunluğu olan Hassas terazilerimizin muayeneleri 2019 yılında çoğunluklu olarak gerçekleştirilmiş olup,  Muayene süreleri dolmuş olan üyelerimizin 2021 yılı Şubat ayı sonuna kadar terazilerinin muayenelerini yenilemeleri gerekmektedir.

(Muayenesi yapılmayan teraziler için 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunun 15/C maddesi gereğince idari para cezası uygulanır)

Muayene işlemleri 2 aşamada gerçekleştirilecektir.

1) Gram (Kütle) takımları muayenesi TSE tarafından yapılacak olup, https://basvuruportal.tse.org.tr/ adresinden başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

·        Bedeli 2021 yılı için 97,10+ KDV= 114,58 TL olarak belirlenmiştir.

*  Son muayene başvuru tarihi 26 Şubat 2021 Cuma’dır.

Gram takımında 20 mg ve üstü ağırlık bulunan meslektaşlarımız, randevuyu oluşturduktan sonra TSE Kayseri Bölge Müdürlüğü’nde gram takımlarının muayenesini yaptırabileceklerdir.

Gram takımında 20 mg altı ağırlık bulunan meslektaşlarımız ise https://basvuruportal.tse.org.tr/ adresinden başvurularını tamamladıktan sonra kurumdan gelecek elektronik postayı bekleyeceklerdir. Kurumdan elektronik posta geldikten sonra kütle takımı kutuları eczane isimlerini yazarak paketleyip odamıza bırakacaklardır. Odamızdan toplu olarak kargolanarak muayene işlemleri tamamlanacak olup gramaj takımları geldikten sonra üyelerimize bilgi verilecektir. (20 mg altı için kurumun tahmini öngördüğü zaman Mart ayı olup gelişme olduğunda bilgi verilecektir.)

2)     Terazi muayeneleri özel şirket tarafından yerinde ( eczanede ) gerçekleştirilecektir.

·        Bakanlık tarafından yayınlanmış olan listelerde 2. Sınıf II Tartı Aletlerinin ( mekanik – elektronik )  Muayene fiyatı 89,60 TL + KDV= 105,73 TL olarak belirlenmiştir.

Son muayene başvuru  tarihi 26 Şubat 2021 Cuma’dır.

NOT : İlçeler için yol bedeleri hakkında firmalardan bilgi alınız.

01.01.2014 tarihinde yürürlüğe giren Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği gereği hassas terazilerin periyodik muayene ve damga işlemleri TSE HYB Belgesine sahip (İl Sınırları İçerisinde Bulunan) Yetkili Muayene Servisleri tarafından yapılacak olup isimleri aşağıdaki gibidir.

* Yasa gereği bölgemizde yetkilendirilmiş servisler bulunduğundan; bölge dışında ikamet eden yetkili servisler muayene yapamayacaklardır.

*** Terazilerini yeni almış olan üyelerimizin üzerindeki damga tarihlerini kontrol edip damga tarihinden 2 yıl sonra muayenelerini yaptırmaları gerekmektedir.

DT : 05.02.2021

YETKİLENDİRİLMİŞ ŞİRKETLER: