İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU HK.

20/06/2012 tarih ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği tüm Kamu Kurumları ile 50'den az çalışanı olan az tehlikeli sınıfta yer alan özel iş yerleri 01 Temmuz 2016 tarihi itibari ile ilgili yasa ve bağlı yönetmeliklerden sorumlu tutulacaktır.

Bu uygulamanın ertelenmesi için görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam etmektedir

Bölgemizde faaliyet göstermekte olan OSGB şirketleri ile görüşmelerimiz tamamlanmış olup, POLEN OSGB Firması ile anlaşmaya varılmıştır.

Bu uygulamada eczanelerimizin dikkat etmesi gereken hususlar şu şekildedir:

1) Söz konusu firma ile yapılan anlaşma, erteleme olmadığı takdirde 1 Temmuz 2016 tarihi itibari ile yürürlüğe girecektir

2) Uzman ve Hekimlerin sistemden aylık kontrolü ve sisteme kayıt onayı için E- Devlet şifrelerinin temin edilmesi zorunludur. ( Sistem kayıtları firma tarafından yapılacaktır. )

3) Bu şirketten hizmet almak isteyen eczacılarımız ekte verilen formu ve dilekçeyi doldurup 28 Haziran 2016 tarihine kadar Eczacı Odamıza ulaştırılacaklardır.

4) Uzman Sertifikası olan Eczacılarımız için aşağıdaki yönetmelik maddesi geçerli olacaktır.

Firma ile anlaşılan fiyatlar aşağıdaki gibidir.

ALINAN HİZMET

PERSONEL SAYISI

AYLIK BEDEL
KİŞİ BAŞI
KDV HARİÇ
( MERKEZ )

AYLIK BEDEL
KİŞİ BAŞI
KDV HARİÇ
( İLÇE )

UZMAN
HEKİM

22 TL

33 TL

18 TL

22,5 TL

3 VE ÜZERİ

15 TL

18,30 TL

**** 1 yıllık toplu ödemelerde % 10 isk sağlanacaktır.

İlgili Yönetmelik Maddesi :

Eczanelerindeki iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendisi yürütmek isteyen eczacılarımızın; 29.06.2015 tarih ve 29401 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "İşyerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin" Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü gereği hazırlanan İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-Sertifika Programı'na katılarak sertifika almaya hak kazanmaları ve İSG-KÂTİP sistemine internet üzerinden elektronik olarak kendi kayıtlarını yapmaları gerekmektedir. Eğitim alan işveren veya işveren vekillerinin üstleneceği iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri işe giriş ve periyodik muayeneler ile tetkikleri kapsamaz. Belirtilen bu hizmetleri işyeri hekiminden alabileceği gibi, kamu sağlık hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de alabilir.

Dt: 22/06/2016

Ek Dosyalar