Türk Eczacıları Birliği “Pandemi Döneminde İlaç ve Eczacılık” Temalı İllüstrasyon Yarışması

Yarışması

Konu: Pandemi Döneminde İlaç ve Eczacılık

“Türkiye COVID-19 salgınını hastane ve eczane kapılarında sağlık çalışanlarının bedenleri üzerinde karşıladı. Toplumsal hayatı durdurarak salgının yayılımını önlemek yerine sağlık çalışanlarını bitmek tükenmek bilmez bir mücadele içerisine soktular. Bunca acının içerisinde fark edilmeden geçilmiştir ama bizim hafızamıza ve kalplerimize şu gerçek çok derinden kazınmıştır:

COVID-19 sürecinde ilk kaybettiğimiz sağlık çalışanı eczacıdır.

Eczacılar birinci basamak sağlık çalışanları olarak COVID-19 mücadelesinin tam ortasındaydı. Salgının başlarında eczanelere “hafif üşütmüşüm” diyerek maske takmadan gelen insanlarla yüz yüze, “Ben COVID-19 olmuşum ilaçlarım bunlarmış” diyen hastaların elinden kağıt reçetelerle mesailerine devam etmişlerdir. Herkesin COVID-19 hastalarından kaçtığı bir süreçte, onların gözlerinin içine bakarak sağlık danışmanlığı yapmışlar, ilaçların etkilerini, hastalık öykülerini sorarak onların iyileşmesinde, toplumun salgınla mücadelesinde en önlerde görev almışlardır.

Eczacılar 26.05.2021 tarihi itibariyle toplamda 71 eczacı ve eczane çalışanını salgınla mücadelede kaybetmişlerdir. Gelinen nokta çok açıktır ki, salgınla mücadelede birinci basamak sağlık danışmanları olarak eczacılar büyük bir görev üstlenmişler, salgınla mücadelenin en kilit görevlerinden birini yerine getirmişler ve getirmeye de devam etmektedirler. Fakat toplumsal belleğin salgınla birlikte yeniden oluşumunda eczacıların bu mücadelesi ne kadar yer kaplamıştır?”

Bu kapsamda düzenlenen illüstrasyon yarışması ile amacımız toplumsal bellekte eczacıların pandemi koşullarındaki mücadelesine yer açabilmek, eczacıların ve eczacılığın geleceğine dair birinci basamak sağlık danışmanı rollerini vurgulamaktır. Eczacıların salgınla mücadelede duygularını, emeklerini gösteren ve dışarıdan bir gözle bakıldığında eczacılara dair ne hissedildiğini gördüğümüz çalışmalar beklenmektedir.

Yarışma şartnamesine ulaşmak için tıklayınız.

NOT: Yapılan çalışmaların orijinali herhangi bir sıkıştırma yapılmadan, belirlenen sosyalmedya@teb.org.tr mail adresine TİFF , JPEG formatında iki farklı versiyon olarak gönderilmelidir.

Yarışma Ortakları:

1. (TEB) Türk Eczacıları Birliği
  1. (GMK) Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu

Yarışma Takvimi:

Son Teslim Tarihi: 30 Ağustos 2021

Değerlendirme Tarihi: 1 Eylül – 20 Eylül 2021

Sonuçların Açıklanması: 25 Eylül 2021 Dünya Eczacılık Günü

Sonuçlar, belirtilen tarihten itibaren kamuoyuna Türk Eczacıları Birliği internet sitesi www.teb.org.tr aracılığı ile duyurulacak, ayrıca www.gmk.org.tr adresinde haber olarak yer alacaktır.

Ödül:

Büyük Ödül: 10.000 TL

İkincilik Ödülü: 7.500 TL

Üçüncülük Ödülü: 5.000 TL

2 Adet Başarı Ödülü: 2.500 TL

Seçici Kurul:

1. Ethem Onur Bilgiç / GMK Üyesi
  2. Başak Ürkmez/ GMK Yönetim Kurulu Üyesi / Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi
  3. Uğur Altun / GMK üyesi
  4. Dilem Serbest / GMK Üyesi
  5. Meltem Şahin / GMK Üyesi
  6. Ecz. Erdoğan Çolak / Türk Eczacıları Birliği Başkanı
  7. Ecz. Ohannes Şaşkal
  8. Ecz. Şermin Seval

Bu yarışma, ulusal grafik tasarım yarışmalarının standartlarına uygun olarak düzenlenmiştir. Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu tarafından da onanmıştır.

15 Haziran 2021 - Okunma Sayısı : 532